duminică, 29 iunie 2014

Mersul Trenurilor



(Ruxandra)
Stateam eu azi dimineață, pe la 15 așa, beam cafeaua, jucam candy crush saga și mă gândeam la sensu' vieții întru-un mod foarte ironic moralizator. O fi bine viața, n-o fi bine. Sunt ușor debusolată, mă rog, asta e starea mea naturală, dar weekendul ăsta e primul din viața mea conștientă în care n-am ideea de luni și nici nu sunt în concediu.

Adică. Pentru ăștia care mă cunoașteți personal, să știți că nu mai lucrez unde lucram. După  7 ani, am decis eu așa că ar fi timpul să trec la o etapă nouă, vreo niște luni, să stau degeaba și să rânjesc enervant și superior la statusurile voastre cu luni, oboseală și plictis, colegi nașpa și salarii mici. Am hotărât să mă fac acel trol mic și urât care vă stocărește din spatele moniorului și râde hain făcând liste cu plecat la mare pentru că tocmai m-am întors de la munte.

Și după ce vin de la mare, mă car la polonezi vreo două săptămâni pentru că n-am văzut Auschwitzul și-s curioasă în legătură cu durerea umană. Până la polonezi mă opresc vreo niște zile în Cluj ca să mă îmbăt grav și să-mi fac poze cu câinele ca să creadă lumea că mi-am tras labrador și m-am mutat în Cluj. O să găsesc și un bebeluș în parc și o să-mi fac poze și cu ăla și o să par maternă și grasă. Muie.

Desigur, vă veți intreba dacă e adevărat că am decis să stau degeaba și să am niște bani care să-mi asigure țigări, alcooale, tocuri de 10 și alte kitschuri fără de care nu aș putea trăi, dacă e adevărat că am avut curajul să renunț cu fanfară la un job bun, colegi aproape umani, salariu atractiv și program flexibil. Da. E adevărat. Sunt o cretină și am gândit exact ca o cretină. Și azi noapte am fost o cretină pentru că, din ce în ce mai mult, mă îndrept spre ilegalități ca să fiu fericită. Sunt.
----------------------------------------------------------------------------------------

Pentru că se apropie vara și sunteți veseli că mergeți la mare, munte și la super concerte unde să vă îmbătați ca vitele și să vă faceți poze cu gunoiul de lângă scenă, să știți că mersul trenurilor nu mai e actualizat. Eu am crezut că e același tren, ăla spre Sinaia, adică la 6.40 și la 6.30 eram în gară pentru că sunt leneșă și în zece minute am timp și de bilet și de cafea și să fac pipi la 1 leu. NU. Programul trenurilor de pe net e eronat. Trenul meu a plecat la 6. Am mers cu isuzu și am vomitat pe băiatul de lângă Ina. Dacă voi nu vreți să vomitați pe băiatul de lângă Ina, mergeți cu trenul.
--------------------------------------------------------------------------------------
Sunt foarte invidioasă, supărată și frustrată că nu merg la Billy Idol.
---------------------------------------------------------------------------------------

În seara asta merg într-un anume loc să beau bere și să casc ochii la meci, prefăcându-mă că înțeleg ceva. Nu spun care loc, că lumea știe că n-am bani. Important e că strada are sens unic și lumea se uită mereu în stânga, troleul vine din dreapta și e extrem de hazliu să vezi bătrânelele care ies din biserică și ajung  direct în rai.


Share on Facebook

Facebook

10 comentarii:

  1. Durerea umană este fascinantă și poate fi urmărită și la un meci de fotbal.
    Clujul e frumos, la anul mă mut acolo că se face colonie cu din-ăștia care nu ne-nțelegem cu moldovenii, enjoy it.
    Că pierzi concertul cu Billy Idol, poate fi și din cauză că te-apuci de ilegalități.
    Vara asta se merge cu mașina, mersul trenurilor e neinteresant.
    V.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai e un tip de bătrânele ce așteaptă să se ducă în rai. Alea care dau bani de bere nepoților sau copiilor, în speranța că o să le fie iertate păcatele sub atenta obladuire a lui gandalf. Ai observat ca stapanul inelelor si biblia au acelasi stil? Parca sunt scrise de acelasi scriitor. Eu am observat asta cand am incercat sa le citesc si la fiecare m-a luat somnul.
      V.

      Ștergere
    2. berea cumpără biletul spre rai

      Ștergere
  2. =))). Daca Ruxandra nu ar fi existat ar fi trebuit inventata! Eu , ceferist etern, iti spun ca trenurile ruleaza spre destinatie incet dar sigur! si ca sa ajunga la timp alti ceferisti eterni au venit cu genialitatea ca trenurile sa plece mai devreme! asa sigur va ajunge ca inainte la ultima statie! =)). Beu o bere in avampremiera! Mucegaiul s-a parolat =)))). dar dau io de el ! :P

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. S-a deparolat mucegaiul, asteptam august. Sa curga berea!

      Ștergere
  3. o inventez eu regulat.
    eu n-am glumit cu berea. nu glumesc niciodata cu berea

    RăspundețiȘtergere
  4. << mă gândeam la sensu' vieții INTRU-UN mod foarte ironic >>

    RăspundețiȘtergere