joi, 27 iunie 2013

Fac pipi des




Dacă eram fată, nu scriam asta dar: am o problemă legată de pipi. Nu e o problemă medicală, nu e o problemă recentă, nu e genul de chestie pe care o cauți pe net să vezi dacă nu cumva ai cancer la vezică. 

E o treabă care datează de la 4-5 ani, vârsta la care m-am scăpat ultima dată pe mine, în pătuț, în somn, lângă colegul de grădiniță/cămin. Și cumva pe colegul de grădiniță. Nu a fost singura dată când m-am scăpat pe colegul, dar a fost singura dată când a fost convins că udeala nu-i aparține. 
Cred că l-am și opărit sau ceva.

A bătut educatoarea la mine ca la delincvenții juvenili, după care i-a predat mamei ștafeta.

Am stat la colț cu mâinile sus, au râs copiii de mine, nu am mai fost lăsat sa mă joc cu lego, nici să cânt “Deschide urechea bine”, nici să înghiontesc blondele în drum spre baie. 

Nimeni nu a mai împărțit pătuțul cu mine în timpul somnului de prânz. Cred că dormeau câte trei în pătuț. Toată grupa mare am fost poreclit Pompierul. Sau Pișlea. 
Sau, cel mai grav, Pișlea-Pompierul.

De atunci fac pipi preventiv.  Dacă ies în oraș, fac pipi; dacă invit lume la mine, fac pipi; dacă plec la serviciu, iar fac pipi. E o primă grijă, o chestie fără de care nu se poate, pe care nu o uit, fac pipi obsesiv compulsiv. Dacă uit să fac, mă întorc din stradă. Parcă trăiesc constant o frică a dispariției budelor din întreaga lume. 
Și nici nu pot să fac pipi normal, în natură. În afară de mare, am făcut pipi în mare, în schimb, trei zile am fost constipat. Dar asta e o altă problemă.

Cel mai grav e când mă culc. Fac un pipi preventiv. Mă întorc în cameră. Mă așez cumsecade în pat și realizez că a fost un pipi cam mic. Cobor din pat via budă. Aștept. Îmi fuge somnul. Mă obsedează că am mâncat pepene sau am băut bere. Mă obsedează că mă voi trezi să merg la baie. Mă foiesc circa 2 ore. Găsesc o poziție confortabilă. Câinii care lătrau TARE au început un lătrat cu ecou. Simt că adorm. Belesc brusc ochii.Vreau pipi. Și nu știu dacă e doar senzație pe creier sau chiar tre` să merg. Mă apăs pe burtă. Nu e grav. Adorm. 

Până și în vise am problema asta. Eu nu am genul de coșmar cu mine blocat în toaletă. Eu am coșmaruri cu toaleta blocată. Sau visez că mă ușurez în public, pe stradă, pe mine, lângă colegi, pe colegi, că nu am timp să fac, că nu am voie să fac, că am făcut în pat, că Pișlea-Pompierul, că mi-e rușine.

Din cauza asta fac pipi des. Îmi dă un soi de siguranță, de putere, de încredere în mine.

Ar fi o lume mai bună dacă nu ar exista grădinițe, vezici pline și pompieri.
Share on Facebook

Facebook

19 comentarii:

  1. iar articolul ăsta dovedește faptul că autorul e o tipă undercover :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. iar comentariul tău dovedește faptul că măcar o tipă a făcut pipi pe tine.

      Ștergere
    2. decât o tipă a făcut pipi pe mine. perspicac. perspipiș.

      Ștergere
    3. "decât" n-avea cum. Poate "doar".

      Ștergere
    4. pișlea cel voinic și berile de aur27 iunie 2013 la 14:01

      perspipiș din nou. doi-zero pentru tine. mă duc să mă așez senzual pe coji de nucă și să mă gândesc la „doar”.

      Ștergere
    5. te vrei hazlie, nu ești. nici senzuală. poate doar nucă.

      Ștergere
    6. pișlea cel voinic și berile de aur27 iunie 2013 la 14:10

      iar tu, deși ai atins un punct sensibil, ești groaznic de ofticos. pișlea e, ce-i drept, un nume cu rezonanță feminină. m-ai prins.
      gata, nu mai fac față comentariilor, cum brusc am un nou complex, complexul de nucă.

      Ștergere
  2. Uite un motiv sufficient sa nu pleci in vacanta in Grecia cu autocarul! :))

    RăspundețiȘtergere
  3. M-am umflat de ras datorita postarii si apoi m-au dezumflat in trepte unele comentarii ce vor destepte, pe-aicea... Noh, tat ii bine, am revenit la forma initiala.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu mă simt dramatic de inteligent când sunt beat. Alții când nu sunt. Mulțumesc :)

      Ștergere
  4. Pipiii :) Asa am fost si eu de la 3ani pana la 5 :(( Dar dupa a trecut ..

    PS:Ma duc sa fac pipi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu există plăcere mai mare. ba da/ dar să nu vorbim despre altele

      Ștergere
  5. Ma bucur ca ai recunoscut, e ok, mai sunt oameni ca tine, eu sunt unul din ei, sunt o ea :) si nu, nu am probleme de sanatate, cand am, e mult mult mai des, eu insa cred ca m-am nascut cu o vezica mica si cumva din cauza unora ca tine sau a educatoarelor de la gradinitza mi se trag ceva probleme cu rinichii, in rest totul bun si frumos cand faci pipi preventiv :) si lipsa toaletelor publice sau ideea unui concert in aer liber ma cam deprima, caci nu stiu unde sa ma duc la nevoie ...

    M-ai facut sa zambesc pe ziua de azi, multumesc!

    RăspundețiȘtergere