joi, 3 octombrie 2013

Chestii cu sex, femei și cartofi prăjiți
Nu contează cine închide primul cu pupici și ”te iubesc”, scârțâit din buze și voce dulce-diabet. 

Contează cine sună primul. Contează cine sună. Cine mă.

Chiar contează. Chit că e târziu, fără bani de taxi, fără altă destinație. Contează că mă vezi.

Contează că prăjim cartofi prăjiți în ceaunul vechi, că ne certăm pe aceeași copilărie și că ne împăcăm întinzând rufe pe balcon. Amândoi.


Că facem planuri refuzând să facem planuri.


Că îmi asculți iubirile vechi, că mă cerți pentru cele viitoare, că ți-aș da toți creveții din paella mea, că ești pufoasă în halatul meu pufos, că mi-ai da brățările tale dacă-aș fi fată, că-ți uiți brățările la mine ca să mai vii. 
Că le uiți ca să nu.Că nu mă suni des, că aștepți să te sun des.

Că-ți scriu ”noapte bună” sec -  ca să te supăr puțin.

Că-ți scriu ”te aștept”  disperat -  când știu sigur că nu poți veni.

Contează că pierzi prima la orice joc de cărți, contează că te-ai îndrăgostit de alt oraș și eu am de așteptat încă nouă vieți; contează că-ți place fisticul și mă târăști în piață după bomboane rusești; că mă tocmesc pentru bomboanele tale cu pescari lipoveni și-ți iau și-o scrumbie gratis; că mereu cumperi chestii nefolositoare și le depozitezi fericită în frigiderul meu. Cum ar fi bețișoarele de urechi. Două pachete mici și roz, la reducere.

Că mă enervează mirosul tău de ojă agitat prin toată casa - să se usuce. 
Că-ți usuci oja cu uscătorul de păr. Că-ți usuci părul cu aspiratorul. Că mă aspiri energic. Că-mi consumi energia. Că factura la lumină. Că ne îmbătăm ca porcii până se face lumină. 
Că sforăi. Că sperii sforăitul motanului când sforăi. Că te sun să vii la 2 din noapte. Că nu vii. Că aștept până dimineață. Și știu că te aștept să nu vii.

Că dimineața miroși a axion cu lămâie și n-ai verighetă între atâtea inele. Că mă numești leneș urât netrebnic de măgar sinistru ce ești fi-ți-ar mă-ta-n cur să-ți fie. Dar îmi faci cafeaua. 
Și că gesticulezi a axion cu lămâie. Și mă înjuri prin dinți curați. Că miroși a pastă de dinți din aia nervoasă.


Că nu pricepi de ce aș avea postere cu femei goale, bețișoare de urechi în frigider și vreo niște fete cărora le fac dedicații. 
Că nu înțelegi nimic. 
Că te agiți mâncându-mi toată punga de fistic, că vrei laptop nou ca să ai printscreen cu gărgărițe, că pozezi aceeași gărgăriță de 477 de ori, că iar ne imbătăm ca porcii analizând pozele tale.

Contează să scrii despre mine și să se publice chestii mucegăite, contează să nu iubesc ca să fiu iubit și să iubesc ca să nu. 
Contează să mă cerți mereu că fumez prea mult, că beau prea mult, că te iubesc ca Poe și Gainsbourg în trisome, că nu înțelegi de ce un porn e mai bun ca tine cinci minute, contează că e bere, muzică și ți-aș alege creveții din paella. 
Pe viitor, next restaurant, fițe și ”nu pleca”.

Că ești și fată, și fetiță, și femeie.


Share on Facebook

Facebook

3 comentarii:

 1. Conteaza ca exista si tu stii ca da. Restul e negociere, vals si vis.

  RăspundețiȘtergere
 2. Pe asta il stii Dinule?

  http://mucegai.blogspot.ro/2010/04/popa-cu-cartofi-prajiti.html

  Asta chiar are treaba cu titlul tau.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. vei arde în focurile cele veșnice ale iadului celui veșnic

   Ștergere