duminică, 7 aprilie 2013

Lene

Nu înțeleg oamenii care nu recunosc că sunt mahmuri. Sau neagă că sunt mahmuri. Sau ascund mahmureala. E ca atunci când cea mai drăguță simpatică de la masă scapă un râgâit fin și-l acoperă cu o tuse forțată.
Eu trec, de ani buni, prin două stadii de mahmureală. Și nu contează ce sau cât am băut și nici ce am făcut după.1. Mahmureala artistică - apare pe la 8 dimineața, deși mă trezesc ca orice salariat care se respectă în jur de ora 17. 
Nu mă simt rău, dar cred că am făcut ceva rău. 
Între 8 și 12 am stări de panică, vinovăție, furie, nu mă doare nimic, dar fac cancer la ficat în metastază. Îmi ridic suferința și moartea la rangul de artă. Nu rețin dacă am băut sau doar m-am certat cu Melania. Mă tem să nu fi omorât vreo fată numită Melania. Mă tem că i-am lăsat corpul gol în cada mea, cu un picior atârnând în afara și două pahare de ceva pe marginea căzii. Nu rețin dacă am violat-o măcar puțin. Verific baia și trimit mesaje cu zâmbete tuturor melaniilor cunoscute și necunoscute. 

Încerc să readorm. Îmi amintesc de o anumită noapte cu Melania și am gânduri murdare. Visez că facem sex și pe urmă facem multă dragoste.

Îmi dau seama că nu visez și îmi amintesc că poate am cumpărat salam de Sibiu. Stau în picioare, în chiloți, în fața frigiderului și mănânc salam de Sibiu feliat. Sunt foarte fericit că mănânc ce îmi place și că vânzătoarea mi-a feliat salamul. Îmi amintesc de prietenii mei de pe facebook care pun poze cu animale maltratate care devin salam. 
Mă simt vinovat că salamul meu a avut cândva o față. Că a râs și a plâns, a alergat pe pășuni verzi și a făcut dragoste intensă cu alte salamuri. Îmi e teamă că a avut chiar și un nume. Poate Melania.
Vreau să mă țină cineva în brațe dar mă bucur că sunt singur. Mă joc cu gura mea și realizez ce frumoasă e buza mea de jos. Îmi place că am nările mici și îmi imaginez cum ar fi să am nările mari. Să-mi intre un câine în ele.

Mă sună un număr pe care l-am adăugat aseară cu literele Nj. Enumăr toate numele care încep cu N, ajung la Nicoleta și tot nu știu de unde vine j-ul mic al Nicoletei. Nu răspund. Nu mai sună.
A dispărut starea de panică, a început o stare de lene. Lene, patru litere. Mi se pare artistic, exact ca mine acum, mahmur azi, mai slab ca ieri, mai îndrăgostit ca luna trecută mai fericit ca niciodată. Și mi-e lene să scriu un raport pentru iluminarea maselor. Le las să-și imagineze fericirea mea.

 'Fuck' is a four letter word. 'Rape' is a four letter word. 'Wife' is a four letter word. So is 'love.' ”

Lene. Am patru mail-uri care probabil amenință că mă iubesc. Și eu te iubesc, dar prea puțin azi. Azi mă iubesc artistic și mahmur, în timp ce alții scobesc în rahatul pe care l-au încălzit ca să fie moale.
Îmi amintesc cu plăcere de oameni care verifică, care mă verifică, de oameni care calculează ore, care-mi calculează ore, de salamul care avea cândva o voce și de câinele care-mi poate intra în nas. 
Și mă bucur că nu sufăr de mahmureală clasică.


2. Mahmureala clasică - se întâmplă lunea. Vomit după cafea sau vreau să vomit. Mă doare capul. Mi-aș tăia capul, l-aș agăța deasupra patului. Glorie personală. Aș pleca la serviciu fără cap. Plec oricum.
E prea multă lumină. Oamenii sunt urâți, miros urât și mă bucur că nimeni nu mă iubește. Toată lumea vorbește tare. Mă îndrăgostesc de spatele unei fete în autobuz, pentru că are părul acidulat. Mă simt ignorat și mă îndrăgostesc pentru că mă simt ignorat. Aș vrea să vomit pe o bancă la soare, lângă acea fată.
Ajung în firmă, le spun că sunt puțin mahmur și toți tac puțin.


Share on Facebook

Facebook

10 comentarii:

 1. am citi postarea mâncând discret niște salam de sibiu feliat. în pat, cu două pulovere pe mine. înainte să mușc din el, m-am uitat cu atenție, n-avea ochi. deși, parcă o felie mi-a strigat ceva în timp ce o înghițeam...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. si la tine s-a taiat caldura.

   Ștergere
  2. da. fiecare taie ce poate, ce are, ce știe, după posibilități... mi-l imaginez pe cel care a făcut asta: un nene gras, chel, transpirat, care miroase a bere stătută și a canal înfundat. să-l văd la vară cum o s-o taie pe aia de 41 de grade la umbră!

   Ștergere
 2. Acum mi-e pofta de salam de sibiu...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. blugi, bocanci, cheile cu breloc, cel mai apropiat magazin, 200 de grame feliat. plus o franzela feliata. inapoi. tigara de dupa.

   Ștergere
  2. Salam de Sibiu cu față cabalină aveți?
   Dar paine feliată cu moacă de grâu dur?
   Nici din asta? Atunci dați-mi E-uri. Feliate, vă rog!

   Ștergere
 3. blugi,bocanci,multe chei cu multe brelocuri, magazin relativ indepartat, 150 grame feliat, mustar picant, paine proaspata. cola de dupa:)

  RăspundețiȘtergere