sâmbătă, 18 august 2012

Glumă slabă
Jesus hurt me
When he deserted me
but
I have forgiven Jesus


E mișto să fiu catolic. 
Cei mai de treabă mafioți erau sunt catolici, și corurile grav melodioase erau sunt, scandalurile cu mult sex și primul întâiul divorțat, protestanții, Hitler, cucluxclanii și Nina Hagen. Și Papa.
Sunt un fel de ești catolic la bine și la rău.

Există trei variante de dumnezeu :

1.       Cel care mă iartă.
2.       Cel pe care-l iert.
3.       Și cel care mă iartă pentru că am îndrăznit să-l iert.

Ultimul e hazliu. (Catolic-hazliu.)


Prin 90 apărea la tv un soi de rubrică de maxim interes-între Promo și Actualități cu - „Persoane Dispărute”.  
Toți aveau semnalmente, față de lopată, vârsta cuprinsă între 12 spre 16 ani, bluză de trening, blugi albaștri și ultima oară fuseseră văzuți în gară sau ceva.
Aveau cu toții cam același meclan milos albnegru cu pete foto, aceeași androginitate de redus mintal învăluită-n trening. Și arătau extrem de util de plictisiți.


Nu există un deznodământ, vreo știre zguduitoare, un găsit, un văzut, un revăzut, reperat, recuperat, mort, model, bordel, rinichi pur românesc în america latină. Cred că dispăreau puțin sau mureau puțin. Erau jumate-oameni, jumate-dispăruți.


Azi am fost la școala ta.

Azi e mai mult de jumătate din august, trei sferturi duse din vară, o lună până la serbarea cu școală și flori, luna cu teme rapide de vacanță. Și demnitate atmosferică de toamnă.

Azi există elevi nedispăruți, elevi în vacanță, elevii tăi mari mari, elevi tăi mici mici care mă salută și încă mă mai numesc „fiul doamnei învațătoare”, elevi pătați de cerneală care-ți zâmbesc autografului sub nota patru la dictare, te asociază cu mirosul cretei și stiloul roșu, blocul de desen și foile rupte și dumnezeu.
Au căzut primele frunze de august în toamnă, au dispărut puțin, au murit puțin, le lipim cu lipici dulce în blocul de desen cu titlu. Roșu, galben, ruginiu. Au căzut în curtea școlii cu roșu, și galben, și ruginiu.
A căzut puțin curtea școlii.

A murit puțin.

Nu există un deznodământ, vreo știre zguduitoare, un găsit, un văzut, un revăzut, reperat, recuperat.
Există o glumă slabă și trei feluri de dumnezeu.
Share on Facebook

Facebook

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu